Al meer dan 1000+ geslaagden check onze facebook en Instagram!  

Alle geslaagden

Super!!! Direct de 1e keer geslaagd! Dankzij de Rijopleider! Ze hebben mij goed geholpen van begin tot eind!

Carlijn Joosten

Meteen de 1e keer geslaagd! Bedankt voor de lessen! Het was erg leuk en leerzaam!

Leon Bruggink

16,5 jaar of ouder?

Dan kun je bij ons beginnen met autorijlessen!

Informatie
2todrive

Met ons stappenplan naar je rijbewijs!

Met ons Stappenplan naar je rijbewijs!

Stap 1 Neem een gratis en vrijblijvende proefles voor de auto!

Volg nu een gratis proefles auto in de regio Twente vanaf 16,5 jaar! Maak met veel plezier kennis met het autorijden! Bovendien wordt je voor de gratis proefles thuis gehaald en gebracht. De gratis proefles auto duurt ongeveer 60 minuten en bestaat uit een:
1. een rijtest
2. een adviesgesprek

Stap 2 Kies een lespakket die het beste bij jouw past, of stel zelf een pakket samen!

Aansluitend aan de rijtest houden wij het advies gesprek om de rijopleiding zo goed mogelijk aan te laten sluiten aan jouw wensen.
Je kunt dan kiezen voor zelf een pakket samen te stellen of een pakket te kiezen die al samengesteld is zie ook onze prijzen!

Stap 3 Machtig de rijschool (code 2635×8) zie  DigiD machtiging CBR De Rijopleider

Machtig de rijschool door eerst in te loggen op mijn CBR.nl met je DigiD. Doe dit  tijdig zo kunnen wij een theorie-examen, tussentijdse toets of praktijkexamen reserveren. Zonder deze machtiging is het niet mogelijk dat de Rijopleider een reservering plaatst bij het CBR. Selecteer wel de juiste onderdelen per categorie.

 1. Selecteer Rijschool Machtigen
 2. CBR nummer de Rijopleider (code 2635×8)
 3. Controleer of de gegevens juist zijn
 4. Klik op machtigen.
 5. De Rijopleider ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
 6. Ook jij ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

De rijschool kan nu een reservering plaatsen.

Stap 4 Vul de gezondheidsverklaring in op mijn.cbr.nl

De gezondheidsverklaring moet je verplicht zelf invullen. Want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Er worden vragen gesteld over uw gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die u gebruikt en over ziektes waardoor u mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor u alleen met een aangepaste auto mag rijden. De kosten van de gezondheidsverklaring zijn (€ 41,50)en betaal je via iDEAL.

Stap 5 Maak een reservering voor de theoriecursus.

Bij ons kun je een klassikale theorie dag cursus volgen. De theoriecursus duurt van 09:00 – 16:30. En word gegeven in ons eigen theorie lokaal aan de Zomerweg 176 in Enschede. De kosten voor een 1- daagse theoriecursus met garantie* De lunch is bij de prijs inbegrepen.

Stap 6 Reserveer jouw theorie-examen op mijn.cbr.nl

Wanneer je een lespakket besteld waar je theorie-examen bij in zit, dan reserveren wij voor jou het theorie-examen. Is dit het geval stuur dan even een email naar: info@derijopleider.nl met jou beschikbaarheid naar onze planning. Let op eenmaal aangevraagd kan een theorie-examen niet meer worden geannuleerd. Het is dus erg belangrijk om in de mail de dagen te vermelden wanneer je niet beschikbaar bent. Door Corona is de wachttijd bij het CBR erg lang.

Stap 7 Leg de tussentijdse toets af, en behaal vrijstelling voor de bijzonder verrichtingen!

Een tussentijdse toets is een proefexamen. Wanneer je de bijzondere verrichtingen goed hebt gedaan tijdens de tussentijdse toets, Geeft de examinator je hierop vrijstelling voor het praktijkexamen. De duur van de tussentijdse toets is even lang als het praktijkexamen want je doet dezelfde dingen, dit om alvast te wennen aan een echte examensituatie. Na afloop geeft de CBR examinator tips mee voor het praktijkexamen.

Stap 8 Leg het praktijkexamen met succes af!

Het praktijkexamen duurt ongeveer 35 minuten. Tijdens het praktijkexamen volg je de aanwijzingen van de examinator. Die controleert of je veilig en zelfstandig deel neem aan het verkeer. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen. In het onderstaande filmpje worden de onderdelen in het kort behandeld. Ook moet je een stukje op navigatie rijden.

 

 

Het stappenplanSamen werken naar succes!

In de rijopleiding werken wij met een eigen praktijkboek hier gaan wij handeling voor handeling werken aan jouw vorderingen. Ook staan hier voorbeelden en tips in om jouw rijopleiding succesvol af te ronden. De onderstaande stappen kun jij volgen tot aan jouw rijbewijs.

 

 

 

 

Hoe wij werken

Jij kiest voor De Rijopleider want je wilt:

 • Zelf het aantal lessen bepalen per week!
 • Kwaliteit en minder betalen!
 • Snel beginnen!
 • Hoog slagingspercentage!
 • Klanten geven ons een 9,1 voor deskundigheid!